Mondmasker en bril: zo kan het wél - Pearle Opticiens Blog
 

Mondmasker en bril: zo kan het wél

Je hebt het waarschijnlijk zelf al ondervonden: de combinatie van een mondmasker en een bril is niet de eenvoudigste. Het mondmasker zorgt ervoor dat de glazen van je bril sneller aanslaan.

In deze blog staan wij stil bij:

  • Mondmaskers
  • Tips voor brildragers
  • Extra oplossingen

De brildragers onder ons hebben ongetwijfeld al last gehad van aangedampte brilglazen: in de winter, bij het koken en zeker in tijden van mondmaskers. Erg vervelend!

Bij Pearle hebben we de oplossing! Ga langs bij een Pearle opticien in je buurt voor speciale anti-fog doekjes (€ 8,95) of -spray (€6,95) en hou zo je brillenglazen mistvrij. Wat een verademing!

Zeker op 8 oktober 2020. Dan is het World Sight Day. Die dag vestigt jaarlijks wereldwijd de aandacht op blindheid en gezichtsverlies. Bij Pearle hechten we uitzonderlijk veel belang aan goede oogzorg. Kom daarom langs voor een gratis oogmeting en geniet voortaan van een helder & mistvrij zicht, zelfs met mondmasker!

Vind de Pearle winkel in je buurt

Mondmaskers

We kunnen er niet langer omheen: mondmaskers zijn hoe langer hoe meer ‘normaal’ in ons dagelijkse leven. Het is een belangrijk element in het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus.
Op heel wat plekken is het dragen van een mondmasker verplicht.

Tips voor brildragers

Maar hoe kan je vermijden dat je een hele tijd met een aangedampte bril rondloopt? We hebben enkele tips voor jou!

Eerst en vooral is het belangrijk dat je mondmasker goed aansluit. Dit is sowieso cruciaal wanneer je een mondmasker draagt, en dit zorgt er bovendien voor dat je adem niet tot aan je brilglazen komt. Hoe doe je dit?

  • Sommige mondmaskers hebben een buigbare metalen strip ter hoogte van de neus. Dit kan je stevig aanduwen.
  • De touwtjes of elastiek van je mondmasker kan je strakker aantrekken. Eventueel kan je de elastiek kruisen ter hoogte van je oren, zo sluit je masker beter aan.
  • Zet je bril wat lager op je neus en trek je mondmasker wat hoger. Zo rust je bril op de bovenkant van het masker en houdt het condensatie tegen. Zorg er wel voor dat je mondmasker ook de onderkant van je kin bedekt!

Extra oplossingen

Lukt dit niet helemaal vlot met jouw mondmasker? Je Pearle opticien kan een brilspray met anti-aandampende werking (€ 6,95) of anti-fogdoekjes (€ 8,95) voor jou bestellen. Uiteraard zorgden we ervoor dat je veilig kan winkelen. Maak een afspraak voor een bezoekje aan de Pearle opticien in je buurt.

Het is wat zoeken welke tip voor jou het beste werkt! Heb je alles uitgeprobeerd en toch geen succes? Je kan altijd onze daglenzen eens proberen, en wissel ze af met je bril!

Succes ermee! Zorg goed voor jezelf, en voor elkaar.

Comments are closed.

Navigate