7 make-up tips voor brildragers! - Pearle Opticiens Blog
 

7 make-up tips voor brildragers!

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan: de feestdagen. Je oogmake-up moet er dan natuurlijk goed uitzien, ook als je een bril draagt. Dat kan prima! Er zijn wel een paar dingen waar je op kunt letten. We hebben 7 tips voor je. Probeer ze meteen uit! Draag je voor het eerst een bril? Dan zie je waarschijnlijk al snel dat je oogmake-up er net wat anders uitziet, met je glazen ertussen. Geen nood, er zijn alleen kleine aanpassingen nodig. Helemaal niet moeilijk. Met deze tips zie je er elke dag fantastisch uit. Beloofd!

  1. Vergrotende spiegel
  2. Smokey of subtiel
  3. Optisch groter
  4. Mascara
  5. Concealer
  6. Bril make-up vrij
  7. Wenkbrauwen

Tijd voor een nieuwe look en op zoek naar een nieuwe bril? Kom langs bij ons in de winkel voor vrijblijvend advies.

1. Gebruik een vergrotende spiegel bij het aanbrengen van je make-up

Hoe zie je eigenlijk of je je make-up goed aanbrengt, zonder bril? Simpel, gebruik een vergrotende spiegel. Je hebt hele mooie, met ingebouwde lampjes. Maar die uittrekbare scheerspiegel naast je grote badkamerspiegel werkt ook heel prima.

2. Verziend: ga voor smokey of subtiel

Brillenglazen met een plussterkte hebben een wat vergrotend effect. Goed nieuws: je kunt je uitleven op smokey eyes! De matte tinten laten je ogen kleiner lijken. Dat geldt trouwens ook als je het liever wat subtieler houdt. Probeer eens neutrale, zachte tinten, eventueel met een glittertje erin. Eyeliner verkleint je ogen – trek een lijntje tegen je bovenste wimperrand en laat die iets omhoog uitlopen.

3. Bijziend: maak je ogen optisch groter

Achter brillenglazen met een minsterkte lijken je ogen juist kleiner. Maar met wat simpele trucs maak je ze optisch groter. Kies oogschaduw in lichte, glanzende kleuren; die halen je ogen naar voren. Denk aan roze, zilvergrijs, goud en lichtgroen. Trek met een zacht kohlpotlood een lijntje onder je ogen en laat hem mooi vervagen. Bijvoorbeeld in een mooie bordeauxkleur of zachtblauw. Sexy & zwoel, voor een dramatische look!

4. Flink wat mascara onderaan, minder naar de puntjes toe

Let goed op klontjes, want zeker met plusglazen vallen die extra op. Breng je mascara aan vanaf de ‘wortels’ van je wimperharen. Wiebel een beetje heen en weer met het borsteltje; dan verdeel je de mascara gelijkmatig. Doe hetzelfde met de tweede laag – maar alleen aan de wortels, niet naar boven toe. Op die manier worden de topjes van je wimpers niet te zwaar en raken ze het glas niet, als je met je ogen knippert. Vooral fijn als je (al dan niet natuurlijke) prachtige lange wimpers hebt.

5. Werk donkere kringen weg met concealer

Heb je wel eens donkere kringen onder je ogen? Die verberg je helaas niet met een bril. Geen probleem, daarvoor is concealer uitgevonden. Breng die zachtjes kloppend met je vingertoppen aan op de huid onder je ogen. Kwast er vervolgend losjes wat poeder overheen. Voilà, stralende blik – weg wallen.

6. Zo houd jij jouw bril make-up vrij

Als je foundation gebruikt, breng dan een heel dun laagje aan en kwast daarna wat poeder over je gezicht. Sowieso mooi, maar zeker ook handig als je een bril draagt. Want zo zorg je voor een schoon montuur omdat er geen foundation op je montuur achterblijft. Vooral van het gedeelte bij je neusbrug.

7. Vergeet je wenkbrauwen niet

Die steken vaak net boven je montuur uit. Haal eerst met een watje de achtergebleven foundation en poeder van je wenkbrauwen. Als je het mooi vindt, kun je ze intekenen met een wenkbrauwpotlood. Voor een natuurlijke look borstel je ze vervolgens schuin omhoog met wat doorzichtige mascara. Blijven ze gelijk de hele dag mooi in vorm.

Tijd voor een nieuwe look en op zoek naar een nieuwe bril? Kom langs bij ons in de winkel voor vrijblijvend advies.

Comments are closed.

Navigate

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder