Contactlenzen & coronavirus. Waar moet je op letten? - Pearle Opticiens Blog
 

Contactlenzen & coronavirus. Waar moet je op letten?

Misschien vraag jij je af of je tijdens de coronacrisis je contactlenzen nog wel veilig kunt dragen. Geen zorgen, dat kan zeker! Het is wel belangrijk dat je extra goed op de hygiëne let. In deze blog vertellen we jou waar je in deze tijd extra op moet letten als je contactlenzen draagt.

Hygiëne: belangrijker dan ooit

Uiteraard is goede hygiëne altijd nodig, vooral als het om je contactlenzen gaat. Je wilt namelijk niets onhygiënisch op je ogen aanbrengen. En momenteel tijdens de corona-pandemie is hygiëne belangrijker dan ooit. Het laatste dat je wilt, is dat het virus via je handen in je ogen terecht komt.

Om ervoor te zorgen dat jij je lenzen op een gezonde en hygiënische manier kunt blijven dragen, staan we stil bij:

 • 7 extra hygiëne maatregelen
 • Halfjaarlijkse oogcontrole
 • Irritatie voorkomen
 • Thuisbezorgen

Wil jij je lenzen thuis laten bezorgen? Dat kan! Bestel ze hier online.
Bestel lenzen

7x extra hygiënemaatregelen: zo blijft lenzen dragen veilig

Besmetting van het coronavirus via je oog kan je heel goed voorkomen door onderstaand advies op te volgen:

 1. Zorg dat jij de enige bent die je contactlenzen en -benodigdheden aanraakt: de lenzen zelf, maar ook het opbergdoosje en je contactlensvloeistof.
 2. Heb je een nieuw flesje vloeistof gekocht of laten thuisbezorgen? Maak de buitenkant schoon met alcohol of gewoon water en zeep. Droog af met een schone handdoek.
 3. Was altijd grondig je handen voordat je je lenzen in- of uit doet. Volg daarbij de huidige aanbevelingen op: was minstens 20 seconden je handen met zeep. Dit is de tijd die zeep nodig heeft om een virus af te breken. Denk ook aan de randjes onder je nagels.
 4. Houd je lenzen super schoon. Daarbij kan je gewoon de instructies van de bijsluiter of verpakking volgen.
 5. Maak ook je lenzenhouder regelmatig goed schoon.
 6. Draag je maandlenzen? Overweeg om (tijdelijk) over te stappen naar daglenzen. Dan gebruik je elke dag een nieuw setje, wat natuurlijk enorm hygiënisch is. Of gebruik nu twee of drie setjes maandlenzen per maand, in plaats van een. Als je harde lenzen draagt, kan je niet zomaar overstappen op daglenzen. Dat komt omdat harde lenzen een andere druk op je oogbol uitoefenen dan zachte lenzen. Hierdoor kan de sterkte die je nodig hebt iets afwijken.
 7. Als je je lenzen in hebt denk er dan aan dat je niet in je ogen wrijft. Dat moet je sowieso vermijden, want dit kan altijd virussen en bacteriën overbrengen, waardoor je een oogontsteking kan oplopen.

Jouw halfjaarlijkse lenzencontrole: even uitstellen

Als lensdrager is het belangrijk dat je elk half jaar langskomt voor een (gratis) lenzencontrole. Op die manier willen we vooral de conditie van je ogen en je lenzen goed in de gaten houden. Dat voorkomt vervelende oogklachten.

Op dit moment kan je contactlensspecialist die halfjaarlijkse controle helaas niet uitvoeren. Om je ogen te kunnen checken, moet hij of zij te dicht bij je zitten en dat is momenteel verboden. Wij willen ons graag aan de voorschriften houden, voor de gezondheid van onze medewerkers en onze klanten. We vinden het heel vervelend dat een contactlenscontrole momenteel niet mogelijk is, maar we hopen dat je er begrip voor hebt.

Voorkom irritatie

Omdat een contactlenscontrole tijdelijk niet mogelijk is, is het van belang om extra goed op tekenen van oog(lid)ontsteking, zoals roodheid of irritatie te letten. Ook is het goed om je ogen extra rust te geven. Dit kan je doen door:

 • Je lenzen wat minder lang achter elkaar te dragen dan normaal. Let er in ieder geval extra goed op dat je ze niet langer in hebt dan het maximaal aantal uren dat voor jouw type lenzen geldt;
 • Draag een paar dagen per week de hele dag je bril (als je die hebt);
 • Houd je lenzen super schoon, zie de tips hierboven.

Thuisbezorgen

We zijn open op afspraak, dus je kan je lenzen en vloeistof ook komen ophalen. Maar het is nog handiger en veiliger om een lenzenabonnement bij Pearle af te sluiten. Dan bezorgen we jouw lenzen en lenzenvloeistof gratis thuis. Je sluit heel makkelijk een abonnement af via onze webshop. We hebben genoeg lenzen op voorraad om iedereen voor een lange tijd te blijven voorzien.

En wist je dat je ook via onze webshop lenzenvloeistof kan bestellen? Als je voor 22:00 uur bestelt, verzenden we het nog dezelfde dag. Helemaal gratis!

Uiteraard kan je ons altijd bellen als je vragen hebt of advies wilt. Bel 015 27 19 80. We helpen je graag verder.

Wil jij jouw lenzen thuis laten bezorgen, iedere maand?
Sluit online lenzenabonnement af

Comments are closed.

Navigate