5 clichés die brildragers vaak te horen krijgen - Pearle Opticiens Blog
 

5 clichés die brildragers vaak te horen krijgen

 1. “Wow, kan jij zien door deze bril?!”
  ‘Nee, eigenlijk zie ik echt he-le-maal niets, vandaar dat ik deze bril dagelijks draag…’
 2. “Mag ik je bril eens opzetten?”
  Van je kleine neefje tot die ene collega; iedereen wil jouw (nieuwe) bril even op. Het mag hoor, maar waarom? Denken ze soms dat ze opeens alles scherper zien? Het tegendeel is waarschijnlijker, dus ze zien niet eens of hij staat. Maar nu iemand anders je bril toch even opzet, kan je wel mooi even kijken hoe jouw bril er uit ziet bij iemand anders op zijn of haar neus.
 3. “Je bent zo anders als je je bril af zet!”
  Met een bril versterk je je look die past bij jou en je stemming, waar je een unieke en herkenbare look mee creëert. De bril maakt jou meer jou! Als je vaak (lees: iedere dag) een bril draagt, is het voor je omgeving even wennen. Dan is het inderdaad zo dat je er net even anders uit ziet.
 4. “Je lijkt veel slimmer met een bril op!”
  ‘En bedankt. 😉 ’
  Nu is het wel zo dat mensen met een bril op vaak professioneler overkomen. Niet voor niets kiezen werkgevers eerder voor een kandidaat met een bril op tijdens de sollicitatieprocedure. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat je slimmer lijkt met een bril op. En wie weet, zijn brildragers ook wel slimmer 🙂
 5. “Mij staat deze bril echt niet, maar jou staat ‘ie geweldig!”
  ‘Not sure of ik dit nu moet opvatten als een compliment, maar toch bedankt.’ Een bril is natuurlijk iets heel persoonlijks, grote kans dat de bril die jij draagt ook echt past bij wie jij bent en wat je wilt uitstralen. En dat kan betekenen dat die bril bij een ander niet staat, simpelweg omdat de match tussen de bril, de look en het type persoon er niet is.

via GIPHY

Wil je meer lezen over welke bril bij jou past en waarom? Lees dan hier verder.

Comments are closed.

Navigate

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder