Zó voorkom je een afzakkende bril – Pearle Opticiens
 

Zakt je bril steeds af? Zó voorkom je een afzakkende bril

Niets is zo vervelend als een bril die niet op zijn plek blijft zitten. Met een vinger duw je jouw bril eenvoudig weer op z’n plek – maar om honderd keer per dag je afzakkende bril omhoog te duwen, is niet fijn. Wat kun je er eigenlijk aan doen? Wij vertellen je graag wat het afzakken veroorzaakt en geven je een aantal tips om het probleem te verhelpen.

Laat de bril opnieuw afstellen om afzakken te voorkomen

Een afzakkende bril is vaak het gevolg van een verkeerde afstelling van de bril. Soms is de bril te los afgesteld. Maar ook een te strakke bril kan afzakken. Als een bril strak staat afgesteld, duwt hij zichzelf omhoog en zakt vervolgens naar beneden.

Als jouw bril niet goed is afgesteld, dan voel je bijvoorbeeld een druk op je slapen. Een veelgemaakte fout is te denken dat een lichte druk op je slapen goed is, maar het tegendeel is waar. Als je de bril voelt drukken, dan zoeken de veren de weg van de minste weerstand en schuiven ze omhoog. Hierdoor glijdt de voorkant – de bril zelf – van je neus af.

Let op! Probeer niet zelf je bril opnieuw af te stellen, maar ga langs bij een opticien. De opticiens van Pearle doen dit gratis voor je!


Heb je een kunststof bril? Dan kunnen de zijkanten lichtjes vervormen door temperatuurschommelingen in bijvoorbeeld het weer. Als dat het geval is, dan brengt de opticien de bril weer in zijn oorspronkelijke vorm.

welke bril past bij mij

Keuze van de juiste neuskussentjes

Een ander test die je kunt doen, is voelen of de neuskussens van de bril goed zijn afgesteld. Dit contactpunt met je neus is essentieel als je een afzakkende bril wil voorkomen. Net zoals je steviger staat op twee benen op heupbreedte, moet je er ook voorzorgen dat de neuskussentjes een zo groot mogelijk draagvlak hebben. Hoe meer de neuskussen contact maken met je neus, hoe beter.

De opticien kan ervoor zorgen dat de kussentjes afgesteld worden op de vorm en positie van jouw neus. Het kan zijn dat je dit pas na verloop van tijd gaat merken. Ga daarom gerust terug naar de winkel als je last hebt van een bril die afzakt.

Het beste uit jouw bril halen? Dit zijn 6 onmisbare tips om jouw bril te onderhouden >>>

Quick-fix voor afzakkende bril: gebruik poeder voor meer houvast

We hebben ook een snelle tijdelijke oplossing voor een afzakkende bril: make-up. Je hoeft niet per se je hele neus te poederen, maar doe eens een klein beetje primer of oogschaduwbasis op de plek van je neuskussentjes.

Heb je dat niet in huis? Probeer dan wat matterende make-uppoeder. Handig, voor als je nog even geen tijd hebt om langs de winkel te gaan! De lange-termijn-oplossing ligt natuurlijk wel bij de juiste afstelling van je bril.

Werken bovenstaande tips niet? Kom dan even langs bij een van onze opticiens. Zij stellen de bril opnieuw voor je af. Maak alvast een afspraak!

Comments are closed.

Navigate

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder