Welke bril past bij mij? Zo vind jij jouw montuur - Pearle Opticiens Blog
 

Welke bril past bij mij? Vind het montuur dat perfect bij jou past

Op zoek naar een bril die goed bij je past? Da’s best een moeilijke opgave, want een bril op je neus bepaalt mee jouw look. Hou je van strak en stoer of meer van retro? Er zijn zoveel mogelijkheden, zoveel keuzes! Wij helpen je alvast een beetje op weg!

De juiste bril is niet alleen afgestemd op je kijkgedrag, maar versterkt ook jouw uitstraling. Deze accentueert de lijnen in je gezicht en brengt jouw kleuren naar voren. Aangezien elk gezicht uniek is, is het goed mogelijk dat andermans bril jou niet staat.

In dit artikel helpen wij je om een bril te vinden bij jouw…

Je ziet pas écht wat een bril doet zodra je deze opzet. Kom daarom vrijblijvend bij ons langs om brillen te passen! Maak vrijblijvend een afspraak zodat je zeker weet dat onze opticiens je kunnen helpen.

Stap 1: Welke bril past bij mijn gezicht?

Iedereen heeft een andere gezichtsvorm. De gediplomeerde Pearle opticien helpen je om je gezichtsvorm te ontdekken. Bovendien zoeken ze, samen met jou, naar brillen die hier perfect bij passen. Tijdens de montuurkeuze houden ze ook rekening met andere factoren zoals kleur en stijl om de sterke punten van je gezicht in de spotlight te zetten.

We zetten enkele gezichtsvormen én het montuur dat daarbij past voor jou op een rij:

Brillen voor een hartvormig gezichtHartvormige gezichtsvorm

Heb je een breed voorhoofd en een smalle kin? Dan heeft jouw gezicht de vorm van een hart. Heel mooi bij dit type is een breed montuur met subtiele accenten, bijvoorbeeld een pilotenbril. Kies niet voor een montuur met veel versiering aan de bovenkant want dat benadrukt je voorhoofd.

 

 

Brillen voor een langwerpig gezichtLangwerpige gezichtsvorm

Heb je een lang en smal gezicht met hoge jukbeenderen? Een lange smalle neus en een hoog voorhoofd? Dan is het mooi om de lengte van je gezicht te doorbreken met een bril. Kies voor een vierkante of een ronde bril. Zo lijkt je gezicht minder lang. Wat je beter niet kiest? Een kleine of smalle bril.

 

 

Brillen voor een rond gezichtRonde gezichtsvorm

Heb je volle wangen, een ronde kin en jouw gezicht is ongeveer even hoog als breed? Dan heb jij een rond gezicht. Met een rechthoekige bril maak je je gezicht langer en smaller. Wat je beter niet doet? Kiezen voor een ronde bril. Zo lijkt je gezicht nog boller.

 

 

Brillen voor een hoekig gezichtHoekige gezichtsvorm

Zijn jouw wangen, voorhoofd en kin ongeveer even breed? En heb je een scherpe kaaklijn? Dan raden we aan om je hoekige gelaatstrekken te verzachten met een ovale bril of een vlinderbril. Deze monturen breken de lijnen in je gezicht. Kies niet voor een hoekige bril, want dit montuur lijnt je gezicht nog meer af.

 

Stap 2: Kies het juiste montuur

De vorm van je gezicht vertelt je welke monturen het beste bij jou passen. Voorbeelden van monturen zijn vierkant, rond, cat-eye, ovaal of een pilotenbril.

Brillen voor ronde en langwerpige gezichten

Brillen voor rechthoekige gezichten

Brillen voor hartvormige en langwerpige gezichten

Stap 3: Welke kleuren lichten jouw gezicht op?

Kleur is een belangrijke factor wanneer je een brilmontuur uitkiest. Ga je voor kleur of hou je het liever sober? Flashy of ingetogen? De juiste kleur zorgt voor een mooi geheel tussen je bril, je gezicht en je persoonlijke stijl. Zoek uit welke kleuren voor jou geschikt zijn: warm of toch eerder koel? Hou hierbij zeker ook rekening met de kleur van je ogen, huid en haar.

Jouw haarkleur

  • Ben je (hoog)blond? Dan zijn pasteltinten perfect voor jou! Maar ook kleuren als antraciet, zilver, transparant, blauw, groen of rood doen het goed.
  • Als je rood haar hebt, dan zijn monturen met een warme ondertoon zeer geschikt. Denk bijvoorbeeld aan groene, koperen en bruine tinten. Of kies een zachte kleur (zoals crème) zodat de nadruk op je haarkleur blijft liggen.
  • Heb je bruine of donkerblonde lokken? Laat dan de warmte van je haarkleur terugkomen in het montuur. Mahonie tinten doen het goed, maar ook gouden accenten of dieprode kleuren. Wil je liever iets neutraals? Ga dan voor een zwart of bruin montuur.
  • Met zwart haar heb je veel geluk: met jouw haarkleur kun je qua kleuren alle kanten op. Ga voor een gedurfde, felle look of een metalen montuur.
  • Bij wit en grijs haar kun je eenvoudig kleur ophalen met je bril. Experimenteer bijvoorbeeld met felle kleuren of ga voor een minimalistische uitstraling met zwart, metaal of antraciet.

Jouw huidskleur

Je herkent een warme huidskleur aan een gelige ondertoon. Je wordt snel bruin in de zon en verbrandt nauwelijks. Ga voor monturen met warme, sprekende kleuren. Zoals kersenrood, legergroen of warmbruin.

Koele huidtypes herken je aan een bleke, roze of olijfkleurige huid. Bij deze huidtypes staan koele, heldere kleuren het mooist. Denk bijvoorbeeld aan blauw, metaal of antraciet.

Stap 4: Laat het montuur jouw persoonlijke stijl weerspiegelen

And last but not least: sluit het montuur aan bij jouw persoonlijke stijl? Overloop even jouw kleerkast en ga na of je kleding niet ‘vloekt’ met je bril. Het allerbelangrijkste? Dat is je goed voelen met je nieuwe montuur. Zo ga je stralen!

Laat je adviseren door Pearle Opticiens bij de keuze van jouw bril

Wil je graag meer stijladvies? Of ben je graag mee met de allerlaatste brillentrends? Maak een afspraak bij een van onze Pearle opticiens. Zij helpen je met veel plezier verder. Wist je trouwens dat je makkelijk online een afspraak maakt?

Comments are closed.

Navigate

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder