Wetenschappelijk bewezen: mensen met bril zijn slimmer! - Pearle Opticiens Blog
 

Wetenschappelijk bewezen: mensen met bril zijn slimmer!

Als brildrager wist je het vast al diep vanbinnen… Maar vanaf vandaag wordt jouw intelligentie bevestigd door wetenschappelijk onderzoek: want mensen met een bril zijn slimmer!

Onderzoekers aan de University of Edinburgh analyseerden de genetische gegevens van maar liefst 44.480 mensen en ontdekten dat brildragers wel degelijk intelligenter zijn. Mensen die hoger scoorden op een intelligentietest, droegen namelijk bijna 30% meer genen die een slechter gezichtsvermogen veroorzaken.

Helaas is nog niet duidelijk waarom er een genetische link bestaat tussen intelligentie en een slecht gezichtsvermogen. Het onderzoek hiernaar is nog in de beginfase en daarom houden de onderzoekers nog een slag om de arm…

Maar hey, onze vermoedens zijn voor nu in elk geval bevestigd 😉

4 x slim overkomen met een bril!

Een bril op je neus doet sowieso intelligenter aan. Ook dit gegeven is wetenschappelijk bewezen. Daarnaast wekt een bril vertrouwen en past het helemaal in het straatbeeld van nu. Drie vliegen in één klap!

Om jouw intelligentie kracht bij te zetten en de veelzijdigheid van een bril te benadrukken, hebben wij 4 knappe monturen voor jou op een rij gezet.

#1. Zwarte Ralph by Ralph Lauren bril

Ralph Lauren 7039 zwarte bril

Een krachtig, zwart montuur dat de nadruk legt op jouw ogen. Met deze bril van Ralph kom je niet alleen slim over, maar creëer je ook een stijlvolle look in een handomdraai. Vooral geschikt voor dames met een rond gezicht!

#2. Ray-Ban round montuur met Havana print

Ray Ban 4246 bril

Waar ronde brillen jaren geleden een no-go waren, domineren ze nu de brillenmode. Deze Ray-Ban is daar een van. Het montuur met Havana print wordt gecombineerd met een metalen frame rondom de glazen, waardoor deze bril een ware eyecatcher is. Heb je een hoekige gezichtsvorm? Leg dan de nadruk op je zachte vormen met deze bril.

#3. DbyD subtiele cateye bril

DbyD BF14WC

Deze bril van DbyD is geen doorsnee bril, maar zeker niet té gewaagd. Je gaat even terug in de tijd met het subtiele cateye montuur. Door het zachte bruine printje kun je de bril eenvoudig combineren met jouw dagelijkse looks.

#4. Val op met de zwarte bril van Heritage

Heritage EF02WC bril

Is subtiel niet jouw ding en hou je wel van een gedurfde uitstraling? Heritage helpt je daar graag mee verder! Door de dikke zwarte randen van deze cateye bril omlijst je jouw ogen en leg je de focus erop. Een intelligente en tegelijkertijd stijlvolle blik? Check.

Comments are closed.

Navigate

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder