Rij veilig met een goede autobril – zelfs bij laagstaande zon - Pearle Opticiens Blog
 

Rij veilig met een goede autobril – zelfs bij laagstaande zon

Een goede zonnebril is een must voor automobilisten. Zowel tijdens de lente, zomer, herfst als winter moet je er altijd eentje in je wagen liggen hebben. Niet alleen overdag, maar ook tijdens de vroege ochtend of late avond. Want net dan staat de zon laag aan de horizon en voorkomt je zonnebril dat je plots verblind raakt.

In dit artikel geven we je vier tips waarmee je veilig de weg op gaat:

  • Gebruik een zonnebril tijdens het autorijden.
  • Kies voor de beste zonnebril.
  • Rij veilig en rust je wagen goed uit.
  • Gebruik ook ’s nachts een passende bril.

Meer weten over de autobril met Roadview-glazen?

Ontdek de autobril

Draag altijd een zonnebril tijdens het autorijden

Maar liefst negen op de tien automobilisten raakte al eens verblind door de zon. Dat levert gevaarlijke situaties op. Draag daarom áltijd een zonnebril tijdens het autorijden. Zelfs op een bewolkte dag. Zo voorkom je onaangename verrassingen.

Ben je wel eens vergeetachtig? Schaf dan een extra zonnebril aan die je in je wagen laat liggen.

Koop een kwalitatieve zonnebril met aangepaste glazen

De beste autobril? Die heeft Roadview-glazen. De naam doet het je al vermoeden: deze glazen zijn erg geschikt voor wie de weg op trekt. Roadview-glazen hebben een oranjebruine kleur en verhogen het contrast. Daardoor komen het licht en de weerspiegeling ervan minder fel binnen. Een Roadview-bril geeft je ogen rust en verbetert je zicht, ook wanneer het mistig is.

Koop je een autobril? Let er dan op dat je zonnebril goed op je gezicht past en je zicht niet belemmert. Met deze tips kies je er het beste exemplaar uit en vermijd je gevaarlijke verkeerssituaties:

  • Zorg ervoor dat je bril goed op je neus staat en om je hoofd heen past. Zo schijnt er ook langs de zijkanten van je montuur geen zonlicht in je ogen.
  • Kies een zonnebril met grote glazen en een dun montuur. Je zult merken: je blikveld blijft ruim en je moet je hoofd minder bewegen om alles gezien te hebben.
  • Vermijd een bril met meekleurende glazen. Deze glazen reageren op de lichtintensiteit en veranderen niet onmiddellijk van kleur. Dat kan voor problemen zorgen wanneer je bijvoorbeeld door een tunnel rijdt.
  • Wel aangeraden zijn de zonnebrilglazen met een ‘gradient’ of kleurverloop. Deze glazen zijn onderaan lichter en bovenaan donkerder. Door het donkere gedeelte kijk je comfortabel naar buiten. Het lichte gedeelde geeft je een goed zicht op je dashboard.
  • Koop je geen bril met Roadview-glazen? Kies dan wel voor een zonnebril met ontspiegelde en polariserende glazen. Deze filteren de fonkelende weerspiegelingen van het licht.

Extra tips voor een veilige autorit

1. Zorg voor schone autoramen
Zorg ervoor dat de ramen van je auto zowel langs binnen als buiten netjes zijn. En controleer regelmatig het peil van de ruitenvloeistof. Ook je ruitenwissers moeten in goede staat zijn. Verstorven ruitenwissers maken strepen op de ramen die het zicht belemmeren.

2. Rijd met de koplampen aan
Staat de zon laag? Dan zien andere weggebruikers jou beter afkomen wanneer je koplampen aan staan. Zo voorkom je ongevallen.

3. Installeer een zonneklepverlenger
Toegegeven: een verlengde zonneklep ziet er niet mooi uit, maar hij voorkomt dat je verblind raakt door de zon. Omdat de meeste auto’s er niet standaard mee zijn uitgerust, koop je het verlengstuk best zelf aan. Ook een zonneklep voor je zijraam is geen overbodige luxe.

Rij ook ’s nachts met een bril

’s Nachts vermindert het licht van tegenliggers, lantaarnpalen en reclameborden je zicht. Het grote contrast tussen dat licht en de donkere lucht vergt een grote inspanning van je ogen. Vooral wanneer je moe bent of een lange rit onderneemt.

Gele Nightview-glazen bieden je ogen rust en verbeteren je zicht. Niet alleen in het donker, maar ook bij mist, sneeuw en neerslag. Dankzij de nachtbril raak je niet meer verblind door tegenliggers. Het verbeterde contrast maakt ook de wegmarkeringen beter zichtbaar.

Roadview- en Nightview-glazen passen in elk (zonne)brilmontuur en zijn verkrijgbaar met en zonder sterkte. Kom langs in één van onze winkels voor meer informatie.

Meer weten over de autobril met Roadview-glazen?

Ontdek de autobril

Comments are closed.

Navigate

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder