Ruimere terugbetaling van brillenglazen vanaf juni 2021 - Pearle Opticiens Blog
 

Ruimere terugbetaling van brillenglazen vanaf juni 2021

Goed nieuws voor wie een bril met een hoge dioptrie nodig heeft. Vanaf 1 juni zullen meer mensen kunnen genieten van een vergoeding voor brillenglazen. Dat heeft de federale overheid beslist.

De drempelwaarde voor terugbetaling wordt namelijk verlaagd van een dioptrie 8,25 naar dioptrie 7,75 en dit voor brildragers van alle leeftijden. Specifiek voor degenen onder 18 jaar en ouder dan 65 jaar daalt de drempelwaarde van dioptrie 8 naar 7,5.

Heb jij het gevoel dat je niet perfect meer ziet? Kom dan langs bij Pearle voor een Goed Zicht Gesprek en krijg een gratis* oogmeting.
Maak een afspraak

Pearle Opticiens hecht veel belang aan een goed zicht voor iedereen. En blijkbaar is Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke dezelfde mening toegedaan.

“Een goed gezichtsvermogen is essentieel op elke leeftijd. Brillenglazen die ongeschikt zijn om te zien, of de afwezigheid van een bril voor iemand die hem nodig heeft, kunnen leiden tot andere gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld migraine” – Frank Vandenbroucke

Ook voor kinderen is een goed zicht uitermate belangrijk. Daarom is de drempelwaarde voor terugbetaling bij kinderen onder 18 jaar (en bovendien ook bij mensen ouder dan 65 jaar) zelfs vastgesteld op dioptrie 7,5.

“Bij kinderen kan niet-gecorrigeerde of onvoldoende gecorrigeerde bijziendheid (…) snel een aanzienlijke invloed hebben op het tempo van het leren op school” – Frank Vandenbroucke

Geen nood als je niet in aanmerking komt voor deze terugbetaling door het RIZIV. In dat geval is het heel waarschijnlijk dat jouw ziekenfonds een tegemoetkoming voorziet voor een bril of contactlenzen.

Comments are closed.

Navigate

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder