Waarom een zonnebril in de winter nodig is - Pearle Opticiens Blog
 

Waarom een zonnebril in de winter nodig is

Vraag je je af waarom mensen in de winter hun zonnebril dragen? Nou, omdat je jouw ogen ook in de winter moet beschermen tegen schadelijke Uv-straling. Maar dat is niet de enige reden…

7 redenen voor een zonnebril in de winter

We hebben de 7 belangrijkste redenen voor jou op een rij gezet én geven je tips om een mooie zonnebril uit te kiezen.

#1. Schadelijke uv-straling

De zon schijnt ook in de winter – misschien wel minder lang (en fel) dan we zouden willen… Maar dat betekent dat je ogen tijdens de winterse zonuren ook uv-straling opvangen. En een teveel daarvan blijft schadelijk. Een overdaad aan uv-straling resulteert op de lange termijn netvliesslijtage en andere oogziektes op latere leeftijd, zoals staar.

#2. Hoofdpijn of vermoeide ogen

Ken je je die typische frisse winterdagen, met het zonnetje verstopt achter een groot grijs wolkendek? Dagen waarop je waarschijnlijk rondloopt met toegeknepen oogjes omdat het wolkendek zonlicht reflecteert. Dat zie je niet direct, maar voel je aan je ogen. Daar krijg je vermoeide ogen (en rimpels!) van of zelfs hoofdpijn. Een zonnebril is dan een uitkomst.

#3. Laagstaande zon in het verkeer

Als je regelmatig in de auto of op de motor zit, heb je ongetwijfeld te maken met laagstaande zon. Vooral als het druk op de weg is, tijdens de spits bijvoorbeeld, kan ditgevaarlijke verkeerssituaties opleveren. Een zonnebril in de auto, ook in de winter, is daarom een must!

#4. Wintersport

De diehard wintersporter pakt deze absoluut in: de skibril. Maar vergeet je niet je ‘gewone’ zonnebril voor op het terras? Niet alleen kun je dan ongehinderd je mede-après-skiërs bekijken – je beschermt je ogen ook tegen de lichtschitteringen van de sneeuw. Ook tijdens een stevige wandeling door de bergen is een zonnebril een fijne toevoeging.

#5. Droge ogen in de winter

Grijp jij ook vaker naar je lippenbalsem en handcrème in de winter? Waarom niet naar je zonnebril? De winterse lucht zorgt niet alleen voor droge lippen en handen, ook voor droge ogen. Door de koude buitenlucht en de warmte van binnenshuis, verdampt je oogvocht sneller. Door een zonnebril te dragen, komt de kou minder dicht op je ogen en voorkom je droge ogen.

#6. Fashionable

Oké, oké: we komen ervoor uit. Stiekem vinden we het dragen van een zonnebril in de winter ook gewoon erg fashionable! Maak je winterse outfit af met een groteske zonnebril op je neus.

#7. Undercover

Heb je het laat gemaakt? Dan is jouw zonnebril je beste vriend de volgende dag. Niet alleen omdat je ogen gevoeliger zijn dan normaal, maar ook om je wallen te verbergen.

De leukste zonnebrillen voor de winter

Als je op zoek bent naar een mooie winterzonnebril, bedenk dan eerst wanneer je hem gaat dragen. Is dat op het terras tijdens de wintersport? Ga dan voor een casual, zwart montuur. Dat past bij elke ski-outfit. Of als je je eigen skikleding hebt, kijk eens naar een zonnebril in dezelfde kleur als de details van je jas of broek.

Schaf je nieuwe winter zonnebril aan voor wandelingen of in het verkeer? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je in bijna elk gewenst brilmontuur zonneglazen zetten, dus ga af op je eigen gevoel!

In het najaar worden ook de nieuwste trends voor het volgende jaar gepresenteerd. Als je op zoek bent naar een origineel kerstcadeau, kun je gaan voor een toffe zonnebril uit de nieuwste mode!

Comments are closed.

Navigate