Waarom een zonnebril even belangrijk is als zonnecrème - Pearle Opticiens Blog
 

Waarom een zonnebril even belangrijk is als zonnecrème

Tijdens de zomer trekken we er weer massaal op uit. Het is dan ook dé tijd om heerlijk buiten te genieten op het strand, aan het zwembad, in je tuin of in de natuur. Maar vergeet niet dat de zon ook schadelijk kan zijn. Te veel zon is niet enkel schadelijk voor je huid, maar ook voor je ogen. Daarom is het extra belangrijk om je ogen te beschermen met een goede zonnebril.

Uv-straling kan je niet zien of voelen, dus zonder dat je het merkt kunnen je ogen onherstelbare schade oplopen. Die schade is niet meteen merkbaar, maar pas op latere leeftijd. En dat kan het verschil maken tussen goed of slecht zicht. Een goede zonnebril is daarom essentieel, en is net zo belangrijk als zonnecrème. Zorg daarom dat je in de lente en de zomer altijd een zonnebril bij je hebt, zodat je deze op kan zetten als het nodig is.

Kies een goede polariserende zonnebril (op sterkte)!

Een zonnebril met polariserende glazen geeft de beste bescherming voor je ogen. Zorg er daarnaast voor dat je zonnebril goed is afgesteld door een opticien. Als de zonnebril niet goed zit of steeds afzakt, betekent dat de zonnebril niet goed is afgesteld. En dan is de kans groot dat er uv-straling in het oog valt. Als je al een bril hebt, is een zonnebril op sterkte een goede optie. Dan hoef je niet steeds te wisselen van montuur, maar hen je alles in één.

Wanneer is een zonnebril nodig?

Hierop is het antwoord heel simpel: wanneer je zonnecrème nodig hebt. Dat is dus op het moment dat de zon op zijn felst is – tussen 11 en 15 uur – en wanneer je langere tijd buiten bent en wordt blootgesteld aan de zon. Let op: ook op bewolkte dagen is er sprake van uv-straling !

Vergeet niet dat de zon alle dagen van het jaar schijnt, in meer of mindere mate. Ook in de lente of herfst, of tijdens de wintersport is het aan te raden om een zonnebril te dragen als je buiten bent.

Zonnebrillen bij Pearle Opticiens

Bekijk ons online ons assortiment zonnebrillen. Tip: in de winkels is nog veel meer keuze. Ga langs bij Pearle bij jou in de buurt en vraag naar hun assortiment zonnebrillen.

Comments are closed.

Navigate