Hoe weet je zeker dat je Ray-Ban zonnebril niet fake is? Het merk is namelijk favoriet van velen en wordt daarom op grote schaal geïmiteerd. Op afstand zijn de fake Ray-Bans lastig te onderscheiden van de echte monturen. Maar zodra je beter kijkt, zie je duidelijke verschillen. Waar moet je op letten? Na het lezen van dit blog weet jij dat precies!
6 tips om een neppe Ray-Ban van een echte te onderscheiden
Het is niet moeilijk om imitatieproducten van bekende merken te kopen. Google een Chinese webwinkel en je hebt al een Ray-Ban zonnebril voor maar €6. Koopje toch? Maar of je er blij mee moet zijn is een andere zaak. Jij ontvangt een bril van vaak slechte kwaliteit of erger: helemaal niets! En het merk lijdt onder andere imagoschade.
Ben je op zoek naar een betaalbare, echte Ray-Ban? Dan zit je bij Pearle goed. Bekijk onze collectie online en bestel jouw favoriete zonnebril eenvoudig in onze webshop.
Kijk je toch liever verder en wil je echt van namaak onderscheiden? Lees dan onze tips om een echte Ray-Ban kenner te worden.
1. Brillenetui
Voor we vertellen hoe je een neppe Ray-Ban zonnebril herkent, kun je al vooronderzoek doen door de brillenetui te bestuderen. Je onderscheidt echt van nep door naar de details te kijken.
Bij de echte brillenetui van Ray-Ban staat het logo niet alleen op de etui zelf, maar ook op de button waarmee je de koker opent. Ontbreekt het logo daar? Dan kun je al twijfelen aan de authenticiteit.
2. Bijsluiter
Haal je je nieuwe bril net uit de verpakking? Spiek dan eens op de bijsluiter van de bril. Bij een echte merkzonnebril staat het volledige adres van de leverancier op de voorkant. Bij een namaak bril ontbreekt meestal (een deel van) het adres.
3. Sticker
Als de bril net uit het doosje komt, kun je ook de sticker op de bril zelf bekijken. Staat de leverancier van de bril verkeerd gespeld? Dan weet je natuurlijk al genoeg.
4. Brillendoekje
Ook het brillendoekje verraadt een imitatie bril. Bestudeer eens het logo op het doekje: bij een nep zonnebril is deze niet altijd netjes afgedrukt. Als de randen slecht zijn afgewerkt, dan kun je ook je vraagtekens plaatsen bij de echtheid.
5. Logo op het glas
Dan nemen we nu de bril zelf onder de loep. Bij merkzonnebrillen* staat het logo op het rechterglas. En daar ligt veelal het verschil: ligt het logo erop of staat het erin? Als het logo op het glas ligt, dan heb je te maken met een stempel en dus met een imitatie zonnebril. Is het logo in het glas verwerkt? Dan is het een gravering – en typerend voor de échte variant.
*Uitzondering daargelaten, zoals de Ray-Ban Exclusive collectie.
6. Pootjes van de zonnebril
De pootjes zijn ook een perfecte graadmeter: hoe ver zitten de metalen poten van de bril in het plastic gedeelte? Bij nep zonnebrillen is er vaak sprake van een verkeerde kromming én een slechte afwerking waarbij het metaal bijna het einde van ‘t plastic raakt.
Een zonnebril is onmisbaar in de zomer. Ontdek waarom een goede zonnebril even belangrijk is als zonnecrème >>>
Tot in de details
Heb jij een Ray-Ban zonnebril in handen waarvan je twijfelt aan de echtheid? Dan zijn dit de details die jouw gevoel wel of niet bevestigen:
- De neuspads van de bril zijn onjuist: bij Ray-Ban staan de initialen ‘R’ en ‘B’ erin gegraveerd en niet het hele logo.
- De naam en maataanduiding ontbreken aan de onderkant van de neusbrug.
- Een tweede schroef ontbreekt in het scharnier.
- De omschrijving van het model en de maat aan de binnenkant van de poot kloppen niet.
- De kleuropdruk aan de binnenkant van de poot is niet juist.
Wil je zeker zijn dat je een échte Ray-Ban in huis haalt? Ontdek onze ruime collectie en bestel jouw favoriete zonnebril eenvoudig online. Gratis verzending en retourneren!
Comments are closed.