Zo voorkom je sneeuwblindheid tijdens wintersport – Pearle Opticiens Blog
 

Hoe je sneeuwblindheid eenvoudig voorkomt tijdens de wintersport

Op je wintersportvakantie wil je vooral zorgeloos genieten! Jammer genoeg kan sneeuwblindheid de pret bederven. Sneeuwblindheid is een vervelende oogaandoening op vakantie, want niemand wil met pijnlijke ogen op bed liggen terwijl de rest aan het (après-) skiën is… Gelukkig kan je het heel eenvoudig voorkomen: met een stukje bewustwording én een leuke zonnebril op je neus!

Als je op je ski’s in de sneeuw staat en de koele winterbries voelt, dan is verbranden misschien wel het laatste waar je aan denkt… Maar wist je dat je ook in de sneeuw kunt verbranden? Het zonlicht wordt namelijk heel krachtig gereflecteerd door de witte sneeuwlaag. Vooral in de bergen! Niet alleen je huid maar ook je ogen zijn gevoelig voor uv-straling. Met een beetje pech loop je sneeuwblindheid op. Maar wat is dat eigenlijk?

Sneeuwblindheid voorkom je eenvoudig met een goede zonnebril. Op zoek naar een zonnebril die jouw ogen maximaal beschermt? Ontdek onze ruime collectie en bestel jouw favoriete zonnebril online

Wat is sneeuwblindheid?

Sneeuwblindheid is een hoornvliesontsteking die wordt veroorzaakt door teveel uv-straling. Eigenlijk is je hoornvlies dan verbrand door de zon. Als je sneeuwblindheid hebt opgelopen, dan ervaar je deze symptomen:

  • aan het begin voelt het alsof er iets in je oog zit,
  • na enkele uren voelen jouw ogen branderig en (extreem) pijnlijk aan,
  • je ogen worden rood, kunnen tranen en verdragen geen licht,
  • en je wilt voortdurend je ogen dichtknijpen.

Gelukkig verdwijnen de meeste klachten na 1 à 2 dagen. Wel kun je nog enkele weken last hebben van hoofdpijn. Weet je niet zeker of je sneeuwblindheid hebt opgelopen of zijn de symptomen na 48 uur nog niet verdwenen? Breng dan voor de zekerheid een bezoek aan de oogarts.

Voorkom sneeuwblindheid met een goede zonnebril

Sneeuwblindheid is eenvoudig te voorkomen door een kwalitatieve ski- of zonnebril te dragen. Zo bescherm je je ogen tegen de verraderlijke zon, op de piste en tijdens de après-ski op het terras.

Maar! Dan moet je zonnebril wel voldoen aan de volgende eisen:

  • Zonneglazen met een uv-filter: contoleer de zonnebril op de aanduiding ‘100% UV’ of ‘UV400’.
  • Een CE-marketing in categorie 4: de CE-markering geeft de kleurintensiteit van de glazen aan, waarbij categorie 4 het meest geschikt is voor wintersport.
  • Een perfecte pasvorm: de zonnebril is voorzien van grote glazen en is perfect afgesteld op de vorm van je gezicht, zodat er geen zonlicht langs het montuur valt.
  • Optioneel – gepolariseerd glas: deze glazen neutraliseren schitteringen en weerspiegelingen waardoor je gegarandeerd goed zicht hebt tijdens het skiën of snowboarden.

Ga jij een sportiever model voor op de piste?

Of liever een stijlvolle zonnebril voor tijdens de après-ski?

Zonnebril op sterkte? Vraag naar de mogelijkheden!

Zonnebril op sterkte nodig? Vraag naar de mogelijkheden bij de Pearle Opticiens bij jou in de buurt. Je kunt namelijk je eigen zonnebril op sterkte samenstellen – geheel volgens jouw persoonlijke stijl. Zo kun je zonneglazen op sterkte laten plaatsen in jouw favoriete brillenmontuur of een ‘gewone’ zonnebril voorzien van glazen op sterkte.

Of kies voor daglenzen met uv-filter

Als je liever lenzen draagt, dan raden wij onze speciale daglenzen met uv-filters aan. Deze lenzen filteren schadelijke uv-licht en beschermen jouw ogen extra tijdens de wintersport.

Daarnaast ervaar je maximaal gemak! De daglenzen hoef je immers niet schoon te maken zodra je ze uitdoet, maar gooi je aan het einde van de dag weg. Geen gedoe met lenzenvloeistof op vakantie!

Wij van Pearle Opticiens wensen je een fijne (en veilige) wintersportvakantie toe!

Comments are closed.

Navigate

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder