4 mythes over de multifocale bril ontkracht – Pearle Opticiens blog
 

4 mythes over de multifocale bril ontkracht

Als je zowel dichtbij als veraf niet scherp ziet, is een multifocale bril een perfecte oplossing! Je wil immers niet voortdurend van bril wisselen. Toch bestaan er heel wat foute ideeën over een multifocale bril… Tijd om deze hardnekkige mythes de wereld uit te helpen en je te vertellen wat je wél te wachten staat als je voor multifocaal kiest!
Maar voor wij de mythes ontkrachten, vertellen wij je wat een multifocale bril precies is.

Wat is een multifocale bril?

Een multifocale bril – ook wel varifocale bril genoemd – is een bril voor veraf én dichtbij. De brillenglazen kunnen geslepen worden met een plus- en min-sterkte. De vertesterkte loopt vloeiend over naar de nabijsterkte waardoor je maar één bril nodig hebt om op alle afstanden scherp te zien. Het leesgedeelte bevindt zich onderin het glas, in het midden ligt de ‘tussenzone’ en aan de bovenkant zit het gedeelte waarmee je in de verte kijkt.

Meestal zijn multifocale glazen uitermate geschikt voor mensen vanaf 45 jaar. Zij krijgen moeite om het zicht dichtbij scherp te stellen en hebben geen zin om hun gewone bril af te wisselen met een leesbril.

Ook voor mensen die enkel een leesbril nodig hebben, is een multifocale bril een comfortabele aanwinst. Onnodig om de leesbril constant op en af te zetten. In het vertegebied wordt een nulsterkte geslepen, die overvloeit naar het leesgedeelte.

Multifocaal vergroot de levenskwaliteit en vrijheid! En om dat te bewijzen, ontkrachten wij hieronder 4 hardnekkige mythes.

Mythe 1: Een multifocale bril is duur

Een nieuwe bril aanschaffen is natuurlijk niet gratis. Een multifocale variant líjkt prijziger dan een enkelvoudige. Maar dat valt wel mee! Ga maar na: je hoeft geen twee brillen te kopen om op beide afstanden scherp te zien, maar hebt er slechts één nodig.

Je kunt het overigens zo duur maken als je zelf wil: bij Pearle heb je keuze uit diverse soorten brillenglazen, onderverdeeld in handige glaspakketten, zodat je glazen kiest die perfect aansluiten op jouw kijkgedrag en wensen. Bovendien hebben we altijd wel een interessante promotie voor een multifocale bril.

Vergeet niet dat je in sommige gevallen ook kunt rekenen op de terugbetaling van het RIZIV of je ziekenfonds.

Mythe 2: Je kunt moeilijk wennen aan een multifocale bril

Ja, je dient even te wennen aan een multifocaal glas. Doordat de verschillende sterktes zacht in elkaar overlopen, hebben je ogen én hersenen namelijk tijd nodig om deze nieuwe manier van kijken te registreren en verwerken.

Daarom lijkt het even alsof je op water loopt en is het misschien wat lastiger om afstanden in te schatten (bijvoorbeeld tijdens het traplopen of autorijden).

Maar moeilijk is het wennen niet!

Het is een kwestie van de bril te blijven dragen en zo min mogelijk afzetten. Want hoe vaker je je bril draagt, des te eerder je kunt genieten van het scherpste zicht.

Succesgarantie van Pearle

94% van de Pearle klanten went makkelijk aan een multifocale bril. Lukt het niet? Dan kun je rekenen op onze succesgarantie. Je mag je bril tot 2 maanden na aankoop inruilen voor een ander exemplaar of inruilen tegen een verte- en een leesbril . Lukt het maar niet om een bril te vinden die bij je past? Dan krijg je gewoon je geld terug.

Mythe 3: Je ziet een ‘streep’ in het glas

Als het leesgedeelte onderin het glas zit, zie je dan niet zo’n streep zitten zoals bij de bril van opa en oma?

Geen zorgen. De overgangen tussen de verschillende sterktes zijn zó vloeiend, dat er geen strepen zichtbaar zijn. Je ziet dus niet waar het leesgedeelte zit in tegenstelling tot een bifocale bril.

Een bifocale bril is de voorloper van de multifocale bril. De bifocale bril is al een oudje: de briloplossing stamt namelijk uit het jaar 1770! Niet gek dat bifocaal inmiddels een stoffig imago heeft gekregen, waardoor het alom bekende ‘lees-venstertje’ wordt gevreesd door vele brildragers.

Je ziet een ‘streep’ in het glas

Mythe 4: Een multifocale bril is niet mooi – de brillenglazen zijn dik en de monturen niet hip

Bij Pearle kies je een montuur dat jíj mooi vindt. Vervolgens worden de brillenglazen erin geplaatst, die speciaal zijn geslepen volgens de sterkte van jouw ogen.

Brillenglazen zijn daarnaast niet meer zo dik als vroeger. Je kunt ze zelfs laten verdunnen door de opticien.

Het verdunnen van glas brengt enkele voordelen met zich mee:

  • Je ogen worden minder verkleind of vergroot
  • Je bril voelt veel lichter aan
  • Bij verdunde glazen, is de dikte van de brillenglazen gereduceerd. Dit oogt veel mooier.

Heb je moeite om dichtbij én veraf scherp te zien? Blijf niet langer met de klachten rondlopen, maar maak een vrijblijvende afspraak voor een oogmeting bij een Pearle in jouw buurt. Onze multifocaal experts staan voor jou klaar met het beste advies!

Comments are closed.

Navigate