Je bril en lenzen afwisselen en combineren: superhandig! - Pearle Opticiens Blog
 

Je bril en lenzen afwisselen en combineren: superhandig!

Bril en lenzen afwisselen, wint aan populariteit. Want waarom zou je kiezen? Een combinatie biedt verrassende voordelen. Denk maar aan je hobby’s, je job én je veilig voelen in het verkeer.

Mooi, handig en veilig

Bril of lenzen: jij kiest. Hoe? Ga gewoon voor wat je op dat moment het mooiste, handigste of veiligste vindt. Heb je daglenzen gebruikt? Gooi die dan in de blauwe pmd-zak. Stop je week- of maandlenzen in je lenzenhouder. En zet je bril weer op je neus. Bril en lenzen afwisselen, heeft veel voordelen. Voor jou zetten we ze allemaal op een rij. Welk voordeel spreekt jou het meeste aan? Ga jij voor een … 

  • uitstraling die bij je outfit past
  • slimme keuze voor je job
  • handige switch voor je hobby
  • optimale verkeersveiligheid
  • gezonde afwisseling voor je ogen

Kiezen maar!

Passende uitstraling bij je outfit

Ga voor een look die perfect past bij je stemming en outfit. Hoe? Switch tussen je bril en je lenzen. Dat is het gemakkelijkste met daglenzen. Daarmee ben je vrij om te kiezen: je lenzen of je bril.

Bril als modeaccessoire

Je bril maakt je outfit helemaal af. Heb je meerdere brillen? Super! Dan ga je voor de stijl van het moment. Feestje? Neem dan een opvallend montuur. Of draag een eenvoudig model dat perfect bij je kleding past. Sportief, vintage of casual: jij kiest.

Vind je niet de juiste bril? Of heb je veel make-up op? Doe dan gewoon je lenzen in.

Ontdek welke bril bij je past!

Volg elke zonnebriltrend

Nog een tof voordeel van de bril-lenzencombinatie: je volgt elke zonnebriltrend – gemakkelijk én goedkoop. Want je hebt geen zonnebril met aangepaste brilglazen nodig. Ga dus gerust voor een mooie zonnebrilcollectie. Doe je lenzen in, kies je favoriete exemplaar en … stralen maar!

Slimme keuze op je werk

(Multifocale) lenzen zijn een prima keuze wanneer je niet vaak aan een beeldscherm werkt. Maar kleef je urenlang aan je laptop of tablet? Dan heb je baat bij een computerbril of een blauwlichtfilterbril. Die geven je ogen meer rust.

Beeldschermbril

Heb je een lange beeldschermdag voor de boeg? Zet dan ’s morgens je enkelvoudige of multifocale bril op. Die is handig én beter voor je ogen. Bovendien wissel je hem gemakkelijk om met je beeldschermbril.

Ga je ’s avonds op stap met vrienden? Dan voel je je misschien beter zonder bril. Geen probleem: plop gewoon je lenzen in. Supergemakkelijk!

Zit je voor je job maar even achter een beeldscherm? Doe het dan omgekeerd: draag overdag je lenzen en ’s avonds je bril. Zo krijgen je ogen wat rust.

Switchen voor je hobby

De lenzen-brilcombinatie biedt de meeste voordelen in je vrije tijd.

Sporten met lenzen

Ben je blij met je bril? Dat horen we graag. Toch bieden lenzen een pak voordelen wanneer je sport. Doe je aan fitness, yoga of zaalvoetbal? Maakt niet uit: élke sport is handiger als je lenzen draagt. Want je bril heeft beslagen glazen en glijdt van je neus.

Hou je van buitensport? Dan is een sportzonnebril iets voor jou. Die beschermt je ogen tegen invallend licht en tegenwind. Denk maar aan bergsport, voetbal of mountainbike. Laat je zonnebrilglazen op sterkte maken of combineer een gewoon exemplaar met je lenzen. Handig én goedkoop.

Lenzen geven je optimale bewegingsvrijheid en perfect zicht wanneer je sport.

Sauna, festival, theater of Netflix

Een plezante uitstap gepland? Binnenkort mag het weer! Maak er een extra mooie dag van: draag lenzen. Want in de sauna wil je geen beslagen brilglazen. En dansen op een festival is veel toffer met je lenzen in. Zo valt je bril niet per ongeluk op de grond. Ben je weer thuis? Of kruip je moe in je tent? Haal dan opnieuw je bril boven.

En soms heb je zin in … helemaal niks. Behalve urenlang netflixen, natuurlijk! Zet gewoon je bril op. Je hoeft zelfs niet op te staan.

Daglenzen voor een zorgeloze vakantie

De bril-lenzencombinatie is een echte must op vakantie. Het begint al in het vliegtuig: de airco geeft je droge ogen. Zet dus je bril op.

Strand en skipiste

Zwemmen met lenzen is geen goed idee: dat kan infecties veroorzaken. En een zonnebril met gepolariseerde glazen is een slimme keuze voor op het strand: die beschermt je ogen tegen schadelijke en felle uv-stralen. En ’s avonds doe je gewoon je lenzen in.

Ga je op skivakantie? Als je geen speciale wintersportbril hebt, biedt de bril-lenzencombinatie een prima oplossing. Voor je middagmaal zet je een knappe zonnebril zonder sterkte op. En voor de plezante après-ski hou je je lenzen in. Of je ruilt ze om voor je bril.

Verkeersveiligheid

Ben jij een brildrager? Dan weet je: als je in de regen fietst, zie je niéts meer door de druppels op je beslagen glazen. Je kunt natuurlijk een pet opzetten. Maar even naar lenzen switchen, werkt veel beter. En ze zijn veiliger in het verkeer!

In de auto is een roadviewbril dan weer extra veilig – zeker als je een lange en verre rit voor de boeg hebt. Een kwaliteitsvolle zonnebril op sterkte is ook een goede keuze. Rij je met de motor en heb je geen speciale motorzonnebril op sterkte? Dan zijn lenzen gecombineerd met een gewone motorzonnebril een uitstekend alternatief.

Gezonde afwisseling voor je ogen

Heb je (tijdelijk) last van je ogen, bijvoorbeeld door hooikoorts of droge ogen? Laat dan je lenzen even aan de kant en draag je bril. Koop je favoriete bril bij Pearle – online of in de winkel.

Voldoende rust voor je ogen

Heb je lenzen? Dan wissel je die beter af met een bril. Draag bijvoorbeeld je bril wanneer je thuis bent. En liefst ook één dag per week. Voldoende rust voor je ogen én een goede hygiëne voorkomen oogproblemen. Denk maar aan rode ogen of een oog(lid)infectie. Nog een tip: draag je lenzen en voel je hoofdpijn opkomen? Zet dan een zonnebril op. Vooral bruine en oranje glazen filteren het licht heel zacht. Dat geeft je ogen rust. Zeker een gepolariseerde zonnebril doet wonderen.

Comments are closed.

Navigate

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder