Handig! Voor elk moment een passende bril - Pearle Opticiens Blog
 

Handig! Voor elk moment een passende bril

Als fervent brildrager ga je nergens heen zonder bril. Je zet je bril ’s ochtends op zodra je opstaat en zet hem pas terug af wanneer je gaat slapen. Dan is het best logisch dat in sommige situaties je dagelijkse bril niet de beste oplossing is. Profiteer nu van onze 3 voor 1 actie op brillen en schaf een bril aan voor specifieke situaties, waar een aangepaste bril zeker welkom is! Zoals in de volgende situaties.

Op het werk

Ook op het werk kun je niet zonder je bril, zeker als je op een computer werkt. Maar tóch ervaar je aan het einde van een werkdag vermoeide en prikkelende ogen. Of misschien zelfs een stijve nek of een beetje hoofdpijn.

Ondanks de correctie van je multifocale- of leesbril, moeten je ogen zich te veel inspannen voor het scherpste zicht. Dat komt door de volgende redenen:

  • Een leesbril biedt optimaal zicht op een afstand van slechts 30-40 centimeter. Deze afstand is te kort voor scherp zicht op een beeldscherm.
  • Een multifocale bril heeft twee optimale kijkgebieden: een voor dichtbij en een voor veraf. Het kijkgebied ertussen is zeer smal, waardoor je een onnatuurlijke houding aanneemt om scherp te kunnen zien op een beeldscherm.

De oplossing? Een computerbril! Deze bril is speciaal ontwikkeld voor computerwerk. De brillenglazen zijn op de sterktes geslepen voor scherp zicht op het toetsenbord én het beeldscherm. Je neemt een goede werkhouding aan en voorkomt klachten zoals hoofd-, schouder- en nekpijn.

Bovendien kan je de computerbril van onze speciale blue coating voorzien. De coating neutraliseert het blauwe licht van je beeldscherm en voorkomt hierdoor verschillende kwaaltjes die gepaard gaan met een groot schermgebruik: overbelasting van je ogen, ontregelde slaappatronen, sneller hoofdpijn krijgen enzovoort.

Wil je weten welke type brillen bij jou passen? 

In de auto

Je bril is minstens zo belangrijk als je autosleutel zodra je in de auto stapt. Waar de sleutel de auto start, voorziet je bril je van scherp zicht. Je voorkomt onveilige situaties op de weg vanwege slecht zicht én rijdt niet verkeerd omdat je de verkeersborden kan lezen dankzij je bril.

Maar je gewone bril staat nog steeds machteloos tegenover de schitteringen van de laagstaande zon op het asfalt.

Daarom mag een zonnebril op sterkte mét gepolariseerde glazen niet ontbreken in je auto. Gepolariseerde glazen zijn speciaal ontwikkeld om verblinding door laagstaande zon te voorkomen. Ze verminderen de lichtintensiteit waardoor je minder last hebt van lichtschitteringen. Ook handig als het heeft geregend of gesneeuwd!

Op een feestje

Er staat een leuk feest op de planning! Speciaal voor deze gelegenheid heb je een feestelijke outfit aangeschaft. Maar hoe zit het met je bril? Doe je je dagelijkse bril op (die iedereen al kent), ga je voor contactlenzen of…

Zet je een passende bril op, die nét iets spectaculairder is en jouw stijl nét iets meer accentueert?

Leuk, zeker als je bril je signature is. Ga voor een groter montuur, een gekke kleur of voor een beetje glitter. Je kunt het zo extravagant, chic of feestelijk maken als je zelf wil! Alvast een voorproefje krijgen van de mogelijkheden bij Pearle? Ontdek onze ruime collectie brillen online!

Welke bril past bij jouw levensstijl?Comments are closed.

Navigate

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder