Wat kost een multifocale bril? Zo wordt de prijs bepaald - Pearle Opticiens Blog
 

Wat kost een multifocale bril? Zo wordt de prijs bepaald

Een multifocale bril is niet gratis en kost natuurlijk geld. Maar welke prijs kun je verwachten als je naar de opticien gaat? Wij bieden je graag inzicht in de kosten, vertellen je hoe de prijs wordt bepaald en hoe je zelf invloed uitoefent op de hoogte ervan.

Een multifocale bril líjkt prijziger dan enkelvoudige. Dat komt doordat de prijs per set brillenglazen hoger ligt dan bij enkelvoudige. Als je een verte én een leesbril nodig hebt, heb je twee kijkoplossingen nodig.

Je kunt ervoor kiezen om twee enkelvoudige brillen te kopen om op beide afstanden scherp te zien… Ook een prijzige oplossing. Daarnaast is het onhandig, want niemand heeft zin om voortdurend te wisselen.

Hoewel je altijd even moet wennen aan een multifocale bril, is het een prettige oplossing voor jouw vertezicht en leeszicht. Daarom bieden wij je graag inzicht in onze prijzen en beantwoorden de volgende vragen:

  • Waarom kosten multifocale glazen meer dan enkelvoudige?
  • Hoe wordt de prijs van een multifocale bril bepaald?
  • Hoe oefen je zelf invloed uit op de hoogte van de kosten?

Ben je ver- of bijziend, maar heb je het gevoel dat het zicht dichtbij ook verslechtert? Kom dan langs voor een vrijblijvende oogmeting bij Pearle. Onze opticiens helpen je graag verder!

Waarom kosten multifocale glazen meer dan enkelvoudige?

Hoe komt het dat multifocaal meer kost dan een enkelvoudige? Het antwoord op deze vraag vind je in het productieproces. Het kost namelijk meer tijd en moeite om de multifocale brillenglazen op maat te slijpen.

Multifocale glazen bieden scherp zicht op alle afstanden. Onderaan bevindt zich het leesgedeelte en via de bovenkant zie je scherp in de verte. Deze sterktegebieden lopen vloeiend in elkaar over zodat je ook met de ‘tussenzone’ haarscherp ziet.

Om scherp zicht op alle afstanden te realiseren met slechts één bril, stemt de opticien het glas volledig af op jouw ogen. Vervolgens wordt elk brillenglas – afzonderlijk – op een speciale manier geslepen. De benodigde sterkte kan namelijk per oog verschillen. Dit proces duurt eenmaal langer dan bij enkelvoudige brillenglazen, die slechts één sterkte bevatten.

Hoe wordt de prijs van een multifocale bril bepaald?

Als de benodigde sterkte is bepaald aan de hand van een oogmeting, bespreekt de opticien de verschillende glasopties. Je kunt kiezen voor basisglazen maar de brillenglazen ook uitrusten met extra’s om jouw wensen en behoeften te vervullen.

  • Allereerst kun je jouw multifocale bril voorzien van een kraswerende, ontspiegelde en vuil- en waterafstotende brillenglazen. Handig, als je niet veel tijd (of zin) hebt om je bril schoon te maken.
  • Wil je liever dunne maar wel sterke glazen omdat dit er mooier uitziet? Dan is dat zeker mogelijk! Wij kunnen de glazen dunner slijpen voor een mooie, esthetische uitstraling.
  • Als je veel buiten werkt, dan raden wij aan om een UV-filter te nemen. Dit filter biedt jouw ogen bescherming tegen schadelijke zonnestralen.
  • En het is natuurlijk óók mogelijk om het allerbeste glas te kiezen voor het meest optimale zicht zonder vertekeningen.

Hoe oefen je zelf invloed uit op de hoogte van de kosten?

Hoe meer extra’s je kiest, hoe prijziger de brillenglazen. Weten waar je aan toe bent? Bekijk dan de glaspakketten van Pearle. Hierin staan alle extra’s op een rij.

Comments are closed.

Navigate